Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeentefusie kost vele miljoenen

22 november 2012 - 14:53  •  reacties

Gemeentefusie kost vele miljoenen

Alphen aan den Rijn -

Op tafel lagen voorstellen voor kredietaanvragen. Naast 9,4 miljoen euro dat de landelijke overheid beschikbaar stelt, dragen de gemeenten ook vele miljoenen bij uit eigen reserves.

Omroep Rijnwoude schrijft dat heel wat geld wordt gevraagd voor nieuwe computersystemen. Sommige raadsleden vroegen zich af of het niet een tandje minder kon: 'Is het misschien mogelijk om oude computers te blijven gebruiken in de nieuwe gemeente?' In het stadhuis van Alphen moeten straks 150 mensen extra worden ondergebracht. Daarvoor wordt het aantal werkplekken verhoogd van 320 naar 590. Niet iedereen krijgt straks een werkplek: zeven plaatsen per tien medewerkers. Dit is het zogenaamde 'nieuwe werken'. Als er geen plek op je werk is, werk je thuis.

Verder is er zorg over de klimaatproblemen in het gebouw. Die zijn er altijd al geweest. Beoogd gemeentesecretaris en kwartiermaker Pieter Jeroense gaf aan dat het was eens lastig kon worden om het euvel op te lossen. Er is een half miljoen euro begroot voor de verbouwing van de raadszaal. Sommige raadsleden vroegen zich af waarom dat zoveel geld moet kosten, omdat de raad met vier stoelen wordt uitgebreid. De interne medewerkers van de fusiegemeente komen in het stadhuis, de buitendienstmedewerkers op Langerode (Alphen) en het ITC-terrein (Hazerswoude-Dorp).

Fotograaf: Josh Walet