Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Gert-Jan Schotanus en Hans Goedegebuure afgeluisterd door de NSA

19 maart 2014 - 22:32  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Gert-Jan Schotanus en Hans Goedegebuure afgeluisterd door de NSA

Alphen aan den Rijn -

De NSA zoekt op basis van kleine signalen naar potentiële terroristen. Moslims, die voorstander zijn van een Shariawetgeving, die rare dingen schrijven over vrouwenrechten of op Google naar 'degoedkoopsteboerka.nl' surfen, kunnen verdacht zijn. De met vloeibare stikstof gekoelde supercomputers combineren aanwijzingen uit al die miljoenen terabytes aan internet- en telefoondata en lokaliseren zo de gevaren die ons bedreigen.

Nu zijn apparaten niet echt slim (dat geldt overigens ook voor de bijbehorende programmeurs) en daarom werden keurige mannen als Goedegebuure en Schotanus verwisseld met het eerste het beste lid van Al Qaida.

Het programma maakt namelijk geen onderscheid tussen een maatschappij, waar de Koran gaat boven democratie of daar waar de Bijbel het enige richtsnoer is. Ook wordt de politieke achterstelling van vrouwen in het Midden-Oosten op dezelfde manier geïnterpreteerd als de opvattingen van de SGP ten aanzien van het vrouwenkiesrecht. Het verbod op alcohol wordt op één hoop gegooid met het verbod om je winkel op zondag open te doen. De ouderwetse lange rok met bijbehorend hoedje uit Nederland is niet anders dan een boerka in Bagdad.

Gelukkig waren de mannen van de NSA wel wat slimmer dan hun rekenmachine, maar hun nieuwsgierigheid was toch gewekt. Ze toetsen wat zoekwoorden in zoals “ronselpraktijken” en plotseling rinkelden alle alarmbellen en sprongen de lichten op rood. Het ging weliswaar niet om Jihadstrijders voor Syrië, maar de Schotanus-Goedegebuure Partij (SGP) ronselde wel degelijk andere raadsleden voor de strijd tegen Alphen aan den Rijn en het laatste restje democratie aldaar.

Wat is er aan de hand?!?

Een klein groepje, voornamelijk boertjes uit Boskoop, wil zich na de gemeentefusie niet neerleggen bij de naam Alphen aan den Rijn. Nu hebben ze onder aanvoering van de anti-democraten van de SGP ontdekt, dat de meerderheid van de gemeenteraad uit die dorpjes komt. Dat is ontstaan, omdat de Alphenaren bij de verkiezingen (te) politiek correct waren en daarom te veel Boskopers en Rijnwoudenaren een verkiesbare plaats gunden.

Net nu de gemoederen rond de naam weer bedaard zijn, wil Schotanus dat er opnieuw gestemd wordt voor “RijnGouweBoerenland” of zoiets. Om zijn gelijk te krijgen, heeft hij samen met zijn maat alle raadsleden uit de dorpen geronseld om voor hun plan te kiezen. Als ze niet gelijk instemden, zetten ze een beetje druk met het dreigement dat ze de achterban in de dorpen op de hoogte zouden brengen.

Maar heren van de SGP, weten jullie dat Boskoop zelf ooit de dorpjes Middelburg en Zuidwijk heeft ingelijfd, en toen ook haar eigen naam niet veranderde in Plopsaland of zoiets? Weten jullie dat niemand snapt, dat juist jullie, de wereldkampioenen behoudzucht, een nieuwe naam willen? Dat er geschreven staat: "gij niet zult begeren wat van uw naaste (de meerderheid van inwoners) is"? Dat je volgens het negende gebod niet mag liegen of zwijgen over je ware motieven? Dat behalve de NSA ook iemand anders op jullie toeziet?

Machiel van der Schoot

P.S. Beste GertJan, je wilt toch niet de rest van je leven Schotanus de Gladjanus genoemd worden?