Politiek - SGP

« Vorige - Volgende »

SGP stelt zich voor. Vandaag Hans van Kuijk

16 maart 2018 - 09:12  •  SGP  •  reacties

SGP stelt zich voor. Vandaag Hans van Kuijk

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijks leven?Sinds anderhalf jaar ben ik gepensioneerd en mag ik samen met mijn vrouw genieten van onze kinderen en  kleinkinderen, van een mooie tuin en het buiten zijn. Naast mijn politieke activiteiten ben ik vorig jaar bestuursvoorzitter van Stichting Korenmolen De Haas in Benthuizen geworden.

Wat vind je het mooiste plekje in Alphen aan den Rijn?
Hoewel er vele mooie plekjes zijn binnen het grote Alphen blijft de kern Benthuizen voor mij toch het mooiste. Niet alleen vanwege de identiteit maar ook door de landelijke ligging. De grote steden zijn dichtbij maar worden op een natuurlijke wijze toch op afstand gehouden.

Wat betekent de SGP voor jou?
Voor mij is de SGP de enig logische keuze. Het is een partij die staat voor Bijbels genormeerde politiek. Een partij die dit jaar 100 jaar (!) bestaat en daarmee de oudste politiek actieve partij in ons land. Een partij die christelijk, constructief en consistent is en daarin voel ik mij thuis.

Wat is je persoonlijke drijfveer?
Via de politiek kan ik mijn stem en die van de SGP laten horen. In de gemeenteraad wordt je met een breed scala van onderwerpen geconfronteerd. Dat maakt het meedenken en meepraten boeiend, maar ook het luisterend oor is belangrijk. Alleen met elkaar kun je een betere samenleving creëren.

Welk standpunt van de SGP spreekt je het meeste aan?
Voor mij is zorg voor en het omzien naar elkaar het meest aansprekende standpunt van de SGP. Juist in onze op het individu gerichte maatschappij is de zorg en aandacht voor de naaste essentieel. Dit omvat ook de bescherming van het leven, of dat nu ongeboren, jong of oud is. Ouderen mogen zich niet bedreigd voelen door het predicaat dat teveel zorg nodig is of dat hun leven voltooid is. We moeten meer gerichte aandacht voor eenzaamheid en depressiviteit hebben.

Fotograaf: SGP
SGP.'
SGP

Politieke partij