Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wegdek Julianabrug op oude nest

1 februari 2012 - 20:22  •  reacties

Wegdek Julianabrug op oude nest

Alphen aan den Rijn -

Na veel precisiewerk, passen en meten werd de brug teruggezet en stukje bij beetje neergehaald totdat het dek horizontaal op de brugdelen aan weerskanten van de Oude Rijn lag.

Woensdag om 06.30 uur startte Hollandia met de terugtakelwerkzaamheden. De veerpont voer twee dagen niet, maar is vanaf donderdag weer in gebruik. De boot mocht haar werk 's woensdags niet doen, omdat de brug terug in haar constructie werd gehangen. Dinsdags moesten er voorbereidingen gedaan worden en kwam de oeververbinding op een enorm ponton aan in Alphen. Tot half februari wordt de brug afgemonteerd, getest en proefgedraaid.

De Julianabrug is vermoedelijk over twee weken weer operationeel. Tussen komende donderdag en het moment dat de brug weer open gaat, kunnen alleen schepen die lager zijn dan 4,40 meter de brug onderdoor varen. Binnen vijf jaar verdwijnt de Julianabrug en komt er een nieuwe oeververbinding. Wethouder Kees van Velzen wilde zijn plan afgelopen dinsdag presenteren, maar hij heeft nog geen mogelijkheid gehad om zijn voorstel voor te leggen aan het college van burgemeester en wethouders. Dit gebeurt begin februari alsnog.

Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

Fotograaf: Josh Walet
Koningin Julianabrug.'
Koningin Julianabrug

1 van de grote bruggen in Alphen aan den Rijn.