Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rondweg Maximabrug: 115 miljoen

24 oktober 2012 - 15:03  •  reacties

Rondweg Maximabrug: 115 miljoen

Alphen aan den Rijn -

'Het deel van de rondweg vanaf de aansluiting op de Maximabrug tot en met de aansluiting op Burgemeester Bruins Slotsingel kost 50 miljoen', legt een gemeentewoordvoerder uit.

Hij vervolgt: 'De rondweg vanaf de verlengde Burgemeester Bruins Slotsingel kost 65 miljoen euro.' Tot aan de Slotsingel is de weg twee keer tweebaans, vanaf de 'BBS' wordt het een twee keer éénbaans weg. De gemeente Alphen ontkent dat de Maximabrug en rondweg bij elkaar 300 miljoen euro kosten, zoals de actiegroep Maak Het Hart Niet Hard beweert. De vereniging zegt dat de grond niet goed zou zijn. Die moet extra gefundeerd worden en dat brengt hoge kosten met zich mee.

Automobilisten komen per 2016 vanaf de Leidse Schouw aanrijden over een nog aan te leggen weg door het braakliggend stuk terrein nabij de gevangenis. In het verlengde van de Vennootsweg gaat de brug het water over en komt bij de Gnephoek aan wal. Het wordt een vierbaansbrug met het oog op de toekomstige rondweg; die er kan komen nu Alphen zélf de weg mag realiseren.

Voor de nog te bouwen Maximabrug moet 48 miljoen euro neergeteld worden.

Fotograaf: Josh Walet