Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sollicitatietermijn nieuwe burgemeester geopend

16 juni 2014 - 11:53  •  reacties

Sollicitatietermijn nieuwe burgemeester geopend

Alphen aan den Rijn -

Commissaris van de Koning Jaap Smit (Zuid-Holland) zal de kandidaten selecteren en de namen bespreken met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Alphen aan den Rijn. Het is aan de gemeenteraad om kandidaten aan te bevelen. Zodra de gemeenteraad een keuze heeft gemaakt, volgt een gesprek met Plasterk. De nieuwe burgemeester wordt voor de komende zes jaar benoemd door koning Willem-Alexander en beëdigd door Smit.

'De burgemeester moet de statuur en het gezag hebben die bij een 100.000-plus gemeente past. Hij of zij moet de weg weten in Den Haag en goed kunnen lobbyen. Alphen aan den Rijn moet goed op de kaart gezet worden door de nieuwe burgemeester. Maar hij of zij moet ook oog hebben voor de kernen en gemeenschappen waar Alphen aan den Rijn uit bestaat. Het moet een mix van groot bestuurlijk en zeer betrokken zijn', aldus Smit.

Opvolger Tjerk Bruinsma
Tjerk Bruinsma is op dit moment waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn. Hij volgde per 1 januari 2014 Bas Eenhoorn (Alphen aan den Rijn), Coos Rijsdijk (Boskoop) en Anja Latenstein (Rijnwoude) op, toen de drie gemeenten met elkaar fuseerden.

Bruinsma is waarnemend burgemeester en neemt de honneurs waar totdat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn een nieuwe kroonbenoemde burgemeester kiest. Hij heeft geen interesse om de definitieve burgemeester van Alphen te worden.

De nieuwe burgemeester, die komend najaar wordt gekozen, kan rekenen op een bruto maandinkomen van 9000 euro.

Fotograaf: Josh Walet