Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw bij Points: Rekenen op Points

22 oktober 2014 - 13:19  •  reacties

Nieuw bij Points: Rekenen op Points

Alphen aan den Rijn -

Landelijk is het een verplicht onderdeel geworden, het rekenen. Voor veel leerlingen is dit toch een struikelblok en blijft het erg lastig om hier goed op voorbereid te worden. Tijdens de reguliere lessen op school wordt hier wel aandacht aan besteed maar heel vaak wordt dit dan gewoon “stom sommen maken”.

Points. heeft een programma gemaakt wat speciaal gericht is op de CITO-eindtoets. Points. wil de leerlingen gedegen voorbereiden op deze toets, die veel meer is dan sommen maken. Er moet gewerkt worden aan tekstbegrip en rekenen. De opgaven zijn vaak heel contextrijk. Hierbij ondervinden veel leerlingen toch ook problemen. Goed lezen en begrijpen wat er nu eigenlijk uitgerekend moet worden. Hier gaat u met Rekenen op Points. gericht mee aan de slag.

Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten van anderhalf uur. In deze bijeenkomsten komen alle facetten uit het rekenprogramma aan de orde. Aan het einde van het programma volgt er een toets. Het programma is doorweven van digitale toepassingen. Er zal filmmateriaal worden gebruikt maar ook digitale toetsmethoden zullen worden ingezet. De CITO-eindtoets is digitaal en hier word de leerling op voorbereid.

Points. kiest er bewust voor om Rekenen op Points. kleinschalig aan te bieden. De groepsgrootte is maximaal 6 leerlingen. Zo komt de individuele aandacht niet in het gedrang en kan er met de leerling gedifferentieerd gewerkt worden.

Opzet van het programma
1. Instaptoets en rekenvaardigheden.
2. Grootheden en verhoudingen.
3. Grafieken, tabellen en formules.
4. Meetkunde.
5. Context opgaven.
6. Eindtoets en nabespreking.

Voor deze “Rekenen op Points.”-cursus, van 6 bijeenkomsten van anderhalf uur, inclusief alle materialen en consumpties tussendoor, betaald u € 195,-. De cursus “Rekenen op Points.” start op woensdag 7 januari 2015, van 19:00 tot 20:30 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met 0172-769156 of mailen naar info@pointsalphen.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Skolan bv / Points.'
Skolan bv / Points

Voor ALLE jongens – en meisjes die nu nog in groep 8 zitten