Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tekstschrijvers dichten voor klanten Ten Brink Foodretail

24 november 2014 - 10:42  •  reacties

Tekstschrijvers dichten voor klanten Ten Brink Foodretail

Alphen aan den Rijn -

Gewillig oor
Supermarkteigenaar Edwin ten Brink hoefde niet lang na te denken toen initiatiefnemer Rob Buisman hem benaderde om zijn supermarkt als rijmplaats ter beschikking te stellen. “Het is dan ook een geweldig idee, waarmee we veel mensen een plezier kunnen doen.”

Voor de aanstichter is het deel uitmaken van een dichterscollectief voor Sinterklaas geen nieuwe ervaring. “Jaren geleden heb ik in de Alphense bibliotheek ook al eens iets dergelijks in teamverband gedaan. De reacties waren toen zo positief dat het me leuk leek om die 'traditie' nieuw leven in te blazen.” Bij de drie vakgenoten vond hij direct een gewillig oor. “Natuurlijk doen we dat!”, klonk het meteen in koor.

Gedicht op maat
Aan bezoekers van de supermarkt die aanspraak willen maken op de rijmvaardigheden van de taalprofessionals wordt alleen gevraagd om aan te geven om welk cadeau het gaat en voor wie het bestemd is. Daarmee gaan de woordkunstenaars aan de slag, om enkele minuten later het gedicht op maat te produceren. Sint en Piet hebben al laten weten dat ze erg blij zijn met de actie van de vier schrijvers. “Voor iedereen die hun gedichten leest, wordt Sinterklaas een heel mooi feest”, aldus de goedheiligman en zijn trouwe assistent.

Fotograaf: Josh Walet