Nieuws

« Vorige - Volgende »

Uitzetting naar Iran voorlopig niet actueel

22 december 2011 - 22:18  •  reacties

Uitzetting naar Iran voorlopig niet actueel

Alphen aan den Rijn -

Een aantal mensen bekommerde om het gezin. Er werden brieven geschreven, er verschenen interviews in de krant en burgemeester Bas Eenhoorn ging zich persoonlijk in de kwestie verdiepen.

Op donderdagmiddag 22 december heeft burgemeester Eenhoorn verslag gedaan van zijn navraag bij de IND aan een aantal bij deze zaak betrokken Alphenaren. 

Mahmoudi heeft een aantal jaar geleden inderdaad een verblijfsvergunning gekregen, maar er liep nog een beroepsprocedure die door de IND was aangespannen. De IND heeft deze procedure uiteindelijk gewonnen, maar inmiddels zijn er nieuwe feiten en nieuwe omstandigheden. Mahmoudi gaat nu voor een paar dagen naar Ter Apel, waar hij een nieuw verzoek moet indienen. Daarna start een nieuwe procedure, die hem voorlopig een aantal jaren respijt geeft. Gedurende deze periode kan het gezin in Alphen aan den Rijn blijven wonen en kan de kapsalon worden voortgezet.

Martien Seijsener, die Mahmoudi zakelijk heeft begeleid, Edwin ten Brink en Machiel van der Schoot, die publiciteit aan de zaak hebben gegeven en burgemeester Eenhoorn kwamen unaniem tot de conclusie dat de lastige en langdurige procedure op dit moment op een juiste en gunstige wijze verloopt. Het gezin hoeft vooralsnog niet te vrezen voor ernstige gevolgen en verdere acties zijn daarom op dit moment niet nodig. 

 

Fotograaf: Josh Walet