Nieuws

« Vorige - Volgende »

Historische Hollandse schepen krijgen meer aandacht

31 januari 2017 - 16:26  •  reacties

Historische Hollandse schepen krijgen meer aandacht

Alphen aan den Rijn - De Historische scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel in Warmond, van Alexander de Vos, vormde een inspirerend decor voor een productieve avond, onder leiding van Kaag en Braassem Promotie. Meer mensen een ervaring bieden van een tocht op een historisch schip in het Hollands Plassengebied. Dat is hun gezamenlijke doel. Eigenaren willen graag toeristen, lokale bewoners en jeugd ontvangen op hun schip.

Dit gezamenlijke doel vormde het vertrekpunt voor drie concrete actiepunten die dit voorjaar zullen worden opgepakt. Enkele eigenaren meldden zich direct aan het einde van de avond om actief mee te werken tijdens de vervolgstappen.

1: Groei van bekendheid voor evenementen.
Door het actief uitwisselen van informatie over evenementen en online publiceren ervan op verschillende websites kan eenvoudig veel meer aandacht worden gegenereerd. Te denken valt aan evenementen zoals De Westlander Hardzeilerij, Kaagcup en de Schippertjesdagen. Door de groei van bekendheid en bezoek groeien kansen voor aantrekkelijke activiteiten op de wal. We zoeken mensen die willen helpen om informatie te verzamelen en promoten.

2: Ontwikkelen en promoten van meerdaagse zeilarrangementen
Meerdaagse zeiluitjes met bezoek aan bijzondere historische activiteiten en plekken aan de wal zoals kaasboerderijen en andere agrarische bedrijven, molens en horeca. In het gebied worden nog weinig arrangementen in deze categorie aangeboden. We zoeken booteigenaren, maar ook aanbieders van activiteiten aan de wal die samen arrangementen willen ontwikkelen en promoten.

3: Historische haven, als hotspot voor historische schepen.
Er wordt gestart met het onderzoeken naar mogelijkheden voor een historische haven. De haven dient multifunctioneel als ligplaats voor schepen, als startplaats voor recreatieve en toeristische activiteiten en bestemming voor toeristen die historische locatie en omgeving willen zien. We zoeken mensen die kunnen helpen met het opstellen van een plan en het verkennen van de mogelijkheden voor vestiging op of nabij het Braassemermeer.

Kaag en Braassem Promotie stelt tijd en hulp ter beschikking voor begeleiding van de werkgroepen die nu worden samengesteld. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Marleen Warmerdam, marleen@kaagenbraassempromotie.nl, of Arjan Bakker marketing@kaagenbraassempromotie.nl 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: schepen