Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kritiek op Maximabrug in uitzending Van Onze Centen

8 juni 2017 - 09:47  •  reacties

Kritiek op Maximabrug in uitzending Van Onze Centen

Alphen aan den Rijn - De brug over de Oude Rijn zorgt ervoor dat er minder zwaar vrachtverkeer door Koudekerk aan den Rijn hoeft te rijden. Echter vinden tegenstanders de Maximabrug, die eind vorig jaar in gebruik werd genomen, een verspilling van belastinggeld omdat de brug in de praktijk nauwelijks wordt gebruikt en onhandig zou zijn aangelegd.

In het programma legt onder andere Wil Verschuur, raadslid van Beter Alphen, aan presentator André van der Toorn uit waarom de brug geldverspilling is. "De brug leidt tot niks, het is een prestige object van de wethouder", aldus Verschuur. "Grootheidswaazin", noemt ook Peter Beulink van vereniging Maak Het Hart Niet Hard het. Inwoner Reinder Koornstra zegt in het programma: "Deze brug heeft in totaal 48 miljoen gekost. Dat is zonde van het geld, want eigenlijk is de hele Maximabrug niet echt nodig."

Kanniewaarzijn
De Maximabrug was eerder ook al onderwerp van gesprek in het televisieprogramma Kanniewaarzijn. Hier werd onder andere besproken dat de brug werd gebouwd, zonder dat er toestemming was verleend door de rrovincie, om de weg door te trekken door de Gnephoek.

Het volledige fragment van Van Onze Centen kun je hieronder bekijken.

Fotograaf: Josh Walet