Nieuws

« Vorige - Volgende »

Muurschildering voor de jarige tweeling Wil en Aad

31 juli 2017 - 11:56  •  reacties

Muurschildering voor de jarige tweeling Wil en Aad

Alphen aan den Rijn - Beide zussen zijn woonachtig in serviceflat Driehoorne, net als hun vijf jaar oudere zus. Op de vraag van de kinderen watvoor verjaardagscadeau de zussen graag wilden hebben, antwoorden Wil en Aad dat zij graag een muurschildering op de zijgevel van flat aan de Plutostraat zouden zien om het uitzicht wat op te vrolijken.

De kinderen van Wil namen hierop contact op met Rob Donninger, directeur van woningcorporatie Woonforte waartoe de flat aan de Plutostraat behoort. Donninger reageerde enthousiast, net als de Vereniging Van Eigenaren van de flat. Met deze instemmingen was er groen licht voor het realiseren van de muurschildering. 

Verrassing
Woonforte heeft kunstenaar Joost Zwanenburg opdracht gegeven om drie verschillende ontwerpen te maken. Bewoners van de Plutoflat (huurders en eigenaren) mochten door te stemmen kiezen welk ontwerp er op de gevel van hun flat wordt geschilderd. Op de verjaardag van de zussen, om 10.00 uur 's ochtends, werd het nieuws over de muurschildering verteld en het winnende ontwerp aan de zussen gepresenteerd.

De zussen waren blij met hun verjaardagscadeau. "We vinden het ontwerp heel mooi en bijzonder dat de kunstenaar gaat proberen de sterren in de sterrenhemel ook licht te laten geven", aldus Wil en Aad.

Fotograaf: Josh Walet
Driehoorne.'
Driehoorne

Serviceflat voor huurders vanaf 55 jaar.