Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rijnhavenbrug wordt deze maand ingehesen

8 september 2017 - 16:52  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Rijnhavenbrug wordt deze maand ingehesen

Alphen aan den Rijn - De beiden delen worden op een ponton via de Oude Rijn aangevoerd en zullen nabij de Maximabrug overnachten. Zowel het rijdek als de balansligger worden met twee telescoopkranen vanaf de kant geplaatst. De kranen staan aan weerszijden van de doorvaart. Hierdoor kunnen de brugdelen met het ponton tussen de kranen worden gevaren en vervolgens op hun plek worden gehesen.

De balansligger wordt in eerste instantie zonder ballastgewicht geplaatst, anders zou deze te zwaar zijn. De ballastblokken worden met vrachtwagens aangevoerd en met een kraan in de balansligger gelegd. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf 23 september.

Vervolg werkzaamheden
Nadat de stalen brugdelen geplaatst zijn, worden de elektrische installatie, de besturingsinstallatie en de hydraulische installatie geplaatst. Aansluitend wordt deze getest, zodat de brug daarna voor de eerste keer naar beneden kan. In oktober zijn de testen gereed en kan de asfaltering worden uitgevoerd. In de tussentijd wordt gewerkt aan de wegen rond de brug. De planning is dat de Hoorn vanaf half november weer open is voor al het verkeer.

Rijnhaven en Oude Rijn afgesloten
De toegang tot de Rijnhaven is vanaf 19 september 7.00 uur tot 3 oktober einde werkdag gestremd. De doorvaart is afgesloten met een ballenlijn. Ook de Oude Rijn is tijdelijk afgesloten tijdens de hijswerkzaamheden op dinsdag 19 september 2017 van 6.00 tot 10.00 uur en op donderdag 21 september van 06.00 tot 10.00 uur.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn