Nieuws

« Vorige - Volgende »

Fietsersbond: 'Fietspad Rijnhavenbrug verdwenen!'

27 december 2017 - 15:23  •  reacties

Fietsersbond: Fietspad Rijnhavenbrug verdwenen!

Alphen aan den Rijn - "Geschrokken constateert de Fietsersbond dat het voor fietsers nog geheel niet mogelijk is om deze brug te passeren!", aldus de bond. Volgens de Fietsersbond is het volstrekt onduidelijk waar fietsers heen moeten en wordt de fietser 'aan zijn lot overgelaten'. "Fietsers naar het centrum hebben hier de keus de weg op te gaan tussen het 70 kilometer per uur rijdende autoverkeer of om te fietsen", aldus de Fietsersbond.

Volgens een woordvoerster van de gemeente valt het wel mee. "Voor de kerstdagen is de brug berijdbaar gemaakt voor het autoverkeer. De fietspaden zijn echter nog niet gereed, dus worden fietsers op afstand van de Rijnhavenbrug tegengehouden door hekken en omleidingsborden", aldus de woordvoerster.

Omleiding
Het is dus de bedoeling dat de fietsers de omleidingsroute blijven nemen totdat de fietspaden gereed zijn. Maar, zo concludeert de gemeente, die omleidingsroute is een aanzienlijk grotere afstand om te fietsen en dus kiezen de fietsers ervoor om de kortste weg te nemen: via de rijweg.

Wel is inmiddels afgesproken dat de wegbeheerder de situatie gaat bekijken. "Afhankelijk van wat hij aantreft kunnen we maatregelen nemen", meldt de woordvoerster.

Fotograaf: Josh Walet