Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bouw van Groene Hart Leerpark deze zomer van start

5 april 2018 - 12:30  •  reacties

Bouw van Groene Hart Leerpark deze zomer van start

Alphen aan den Rijn - Vanaf juli 2018 bouwen De Vries en Verburg als hoofdaannemer de nieuwe middelbare school op de plek van de huidige locatie. Tot die tijd neemt het bedrijf als bouwteampartner deel aan het ontwerptraject. 

Vanaf de meivakantie zullen de derde en vierde klassen van het Leerpark verhuizen naar het voormalige Kluwergebouw aan de Prinses Margrietlaan voor hun theorielessen. Momenteel worden daar de kantoren verbouwd tot lokalen. Na de zomervakantie zullen ook de leerlingen van de eerste en tweede klassen verhuizen. Zij zullen tijdelijk les krijgen aan het Marsdiep. De praktijkvakken worden dan nog steeds in de laagbouw aan de Prinses Beatrixlaan gegeven.

Aan het begin van de zomervakantie zal worden gestart met de sloop van de hoogbouw. In mei 2020 nemen leerlingen en personeel het nieuwe Leerpark in gebruik.

Masterplan
De nieuwbouw van het Leerpark maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting. Daarmee hebben de gemeente Alphen aan den Rijn, SCOPE scholengroep, het Scala college en het Ashram college de handen ineen geslagen om te zorgen voor toekomstbestendige schoolgebouwen in de gemeente.

Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. De bouw van dit project is eind vorig jaar gestart en verloopt volgens planning.

Fotograaf: PR SCOPE scholengroep