Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

9 april 2018 - 16:46  •  reacties

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

Alphen aan den Rijn - De eerste klasgenoot die Sophie treft is de 14-jarige Kim Renirie. Kim zit in het derde leerjaar van vmbo-TL op de Groene Hart Topmavo en loopt deze week stage bij Buro Toob, een reclame- en mediabureau.

"De snuffelstage doe ik in opdracht van school. Dit moet ik doen om te kijken of ik later iets met dit beroep wil gaan doen", vertelt Kim. "Ik wil later iets met reclame gaan doen, zoals grafisch vormgever. Buro Toob ken ik al wat langer en ik wist dat dit een reclamebureau is. Ik heb toen een mail gestuurd met de vraag of ik stage kon komen lopen en en daardoor ben ik hier terecht gekomen."

Kim verwacht tijdens haar stage te leren wat je allemaal moet doen bij een reclamebureau en hoe het vak in elkaar zit. "Mijn werkzaamheden bij Buro Toob zijn er een heleboel. Op maandag moet ik een moodboard maken. Op dinsdag moet ik beelden zoeken en een storyboard maken. Op woensdag ga ik verder met het storyboard en daarna heb ik een mini opdracht zoals een design wall en een logo quiz. Wat zie je en waar past de foto bij? Op donderdag ga ik een logo ontwerpen en op vrijdag is het de laatste dag en gaan we een visitekaartje maken", aldus Kim. "We gaan ook een filmpje maken en als er nog mini opdrachten liggen ga ik die maken. Natuurlijk ga ik ook een beetje met de werknemers praten en vragen wat zij allemaal doen." 

De eerste dag bij Buro Toob is Kim goed bevallen. "Ik werd ontvangen bij de receptie door Mandy, zij heeft mij rondgeleid. Daarna heeft Renske mij verteld wat ik ga doen en dat ik altijd bij haar terecht kan als ik vragen heb. Mijn eerste werkdag was goed, leuk en gezellig. Het was een erg relaxte dag, de werkdruk was niet heel hoog was. Ik vond het vooral erg leuk!"

Fotograaf: Alphens.nl