Nieuws

« Vorige - Volgende »

Moordverdachte Rik B. vandaag weer voor de rechter

27 maart 2019 - 14:46  •  reacties

Moordverdachte Rik B. vandaag weer voor de rechter

Alphen aan den Rijn - Volgens het OM heeft Rik B. zijn zakenpartner meerdere keren met een bijl op het hoofd geslagen en daarna gewurgd met een touw. De twee zouden ruzie hebben gehad om geld.

Rik B. was zelf niet aanwezig bij de zitting, meldt een verslaggeefster die aanwezig is bij de zitting. Hij zou het te heftig vinden en vond de vorige zitting al erg zwaar.

B. blijft erbij dat hij het niet heeft gedaan. Volgens zijn advocaat is er geen direct bewijs en is er geen tijdstip van overlijden vastgesteld. De advocaat vraagt zich af of er niet teveel ‘richting zijn cliënt wordt gerechercheerd’, meldt Serena Hofman voor het AD via Twitter.

Volgens de OvJ zijn er genoeg losse eindjes er wordt er gekeken naar de beelden die bewijzen dat de auto van de verdachte bij het bedrijf stond. Andere elementen waar de OvJ rekening mee houdt zijn de activiteiten op de computer van de verdachten en de bloedspatten op zijn rug. Naar dat laatste loopt nog een onderzoek.

Het OM denkt nog steeds dat B. te maken heeft met de dood van Frik. Hij blijft voorlopig vastzitten, 19 juni wordt de zaak verder in behandeling genomen.

Moord
Op 3 augustus werd de 54-jarige ondernemer uit Dreischor dood gevonden in het pand van DBF Communicatie aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn. In september werd zijn 58-jarige Alphense zakenpartner opgepakt, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van Frik.

Fotograaf: Josh Walet