Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense school niet meer 'zeer zwak'

22 juni 2011 - 12:18  •  reacties

Alphense school niet meer zeer zwak

Alphen aan den Rijn -

Het CSG Groene Hart, locatie Lyceum aan de Tolstraat, is geen 'zeer zwakke school' meer. Dat heeft de Onderwijsinspectie bekendgemaakt. De vwo-afdeling scoort nu een voldoende.

Directeur Theo Muntingh meldde eerder dit jaar al dat het predikaat 'zeer zwak' was omgezet in 'voldoende', maar het Rijk wilde daar toen nog geen uitspraken over doen.

Het onderzoek van het ministerie wees vorig jaar mei uit dat slechts 53 procent van de vwo-scholieren de opleiding afrondt zonder een jaar over te doen. Het verschil tussen de behaalde resultaten op tentamens en het eindexamen was volgens de inspectie ook te groot. 'Dat kan erop duiden dat de middelbare school uit Alphen de tentamens makkelijker maakt om leerlingen sneller te laten slagen', legde het ministerie uit.

Alleen Topmavo nog onvoldoende

De Topmavo-locatie van het CSG Groene Hart kreeg in februari een onvoldoende. De middelbare school verwacht volgend jaar wel een voldoende te behalen. Alle andere middelbare scholen scoren in Alphen ook een voldoende. Van de Alphense basisscholen staat alleen Op Maat als zwak bestempeld.

Foto: John van der Tol

Fotograaf: Josh Walet