Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Fusie Alphen a/d Rijn met deel Kaag en Braassem'

13 februari 2013 - 11:39  •  reacties

Fusie Alphen a/d Rijn met deel Kaag en Braassem

Alphen aan den Rijn -

'Dat zou geografisch gezien logisch zijn', reageert raadslid Job Grovenstijn (CDA, Kaag en Braassem). De politicus wijst erop dat andere dorpen als Hoogmade, Roelofarendsveen en Rijpwetering in het dagelijks leven meer gericht zijn op Leiden en Leiderdorp.

Raadsleden uit Kaag en Braassem debatteren in de loop van 2013 over het onderwerp. In het regeerakkoord staat dat het kabinet toe wil werken naar alleen maar gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Kaag en Braassem komt tot 25.000. 

Jonge gemeente
Kaag en Braassem (Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Woubrugge) bestaat pas sinds 2009 en ontstond uit een fusie tussen Alkemade en Jacobswoude.

De afweging om een deel van de dorpen toen al te laten fuseren met Alphen, kreeg onvoldoende draagvlak. 'Wij waren daar nog niet rijp voor. Er waren toen een aantal argumenten om toch naar Alkemade te gaan. Maar als ik het nu bekijk denk ik: hadden we toch maar die grote stap gezet', zegt Grovenstijn.

Fotograaf: Josh Walet