Nieuws

« Vorige - Volgende »

Slachtoffer Gondelvaart is zwaargewond

21 september 2011 - 11:48  •  reacties

Slachtoffer Gondelvaart is zwaargewond

Alphen aan den Rijn -

Zij liep hoofdletsel op, gebroken ribben en heeft een gebroken sleutelbeen. Een tweede toezichthouder raakte lichtgewond en is inmiddels geholpen aan zijn verwondingen.

Twee vaartuigen kwamen met elkaar in aanvaring op de Oude Rijn tussen de Albert Schweitzerbrug en 's Molenaarsbrug. De boot is ernstig beschadigd en dreigde te zinken. Omdat hulpdiensten er ook rekening mee hielden dat er mensen in het water waren gevallen, werd groot alarm geslagen. Met meerdere brandweerwagens en een duikploeg snelde de Alphense brandweer naar de Hoorn.

Het ongeval vond dinsdag rond 23.15 uur plaats. Uiteindelijk bleek niemand in het water terecht gekomen. Omstanders hebben de eerste hulp verleend en de gewonde overgedragen aan de ambulancebroeders aan de wal. Over de toedracht van de aanvaring is nog niets bekend.

Alphen loopt uit voor Gondelvaart
De gezelligheid overheerste dinsdagavond tijdens de jaarlijkse Gondelvaart in Alphen. Langs de kade van de Oude Rijn bekeken duizenden Alphenaren de tientallen versierde boten. Er waren kleine bootjes, maar ook grote vaartuigen. De één was nog mooier versierd dan de ander. Ook brandde er volop licht op de schepen en er knalde veel vrolijke muziek uit de speakers.

Omstreeks 19.00 uur verzamelden tientallen boten zich op de Oude Rijn ter hoogte van de Gnephoek. Om 19.45 uur beginnen de schepen te varen richting Gouwesluis. Al even na 20.30 uur passeerden de eerste boten de Alphense brug. Toen de boten driekwartier later keerden bij Gouwesluis, voeren zij terug naar de Oudshoornseweg. De winnaars in de verschillende categorieën worden woensdag bekendgemaakt.

Klik hier voor een fotoreportage van de Gondelvaart.

Fotograaf: Josh Walet
Munneke Lourens
20-09-2011 - Gondelvaart 2011!.'
20-09-2011 - Gondelvaart 2011!

De Gondelvaart in Alphen aan den Rijn, is een jaarlijks terugkerend evenement. Midden in het hart van Zuid-Holland, immers een waterrijk gebied. Gelegen aan de Oude Rijn, die dwars door Alphen aan den Rijn stroomt, en het ene water recreatiegebied verbindt met het andere. Gelegen tussen plassen en meren is het ook niet vreemd dat veel inwoners op de een of andere manier binding hebben met het water.