Nieuws

« Vorige - Volgende »

Enorm ongeluk op A12, Alphenaar zwaargewond

8 maart 2012 - 19:11  •  reacties

Enorm ongeluk op A12, Alphenaar zwaargewond

Alphen aan den Rijn -

Een traumahelikopter bood de massaal uitgerukte hulpdiensten assistentie. De brandweer wist het Alphense slachtoffer pas na meer dan een uur uit zijn auto te knippen en te bevrijden.

Drie vrachtwagens en twee personenauto's waren bij de aanrijding betrokken. De Alphenaar zat in een grijze auto die door de klap volledig in de prak is gereden. Hij voegde de snelweg op, reed tussen twee vrachtwagens en werd gemangeld. 'Het is een wonder dat hier geen doden zijn gevallen', aldus een woordvoerder van de KLPD. De toedracht van de botsing is nog niet bekend.

Ook een Noord-Brabantse vrachtwagen en een tweede personenauto liepen zware schade op. Twee andere vrachtwagens, waaronder een truck van de Alphense supermarktketen Hoogvliet, zijn minder zwaar beschadigd. Weliswaar is de volledige rechterachterzijde van de Hoogvliet-vrachtwagen in puin. De bestuurder bleef ongedeerd. Twee anderen leken in eerste instantie ook zwaargewond geraakt te zijn, maar hun averij bleek mee te vallen. De A12 bij Bunnik (Utrecht) was door de ravage vier uur afgesloten.

Fotograaf: Josh Walet