Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bewoonsters slachtoffer van babbeltruc

30 maart 2012 - 10:19  •  reacties

Bewoonsters slachtoffer van babbeltruc

Alphen aan den Rijn -

Rond 17.30 uur belde een man aan bij een bewoonster. De man vertelde dat hij een plant had omgegooid. Hij vroeg de vrouw om even te kijken of hij de rommel weer netjes had opgeruimd.

De Alphense ging mee en liet haar deur open. Later ontdekte ze dat onder meer haar bankpas was verdwenen uit haar woning. Een tijdje na het voorval belde iemand op die beweerde dat hij van de politie was. Hij informeerde of de vrouw haar bankrekening al had geblokkeerd. Dat was inderdaad het geval.

Even na 18.00 uur stond er ook een man aan de deur bij een andere bewoonster van de flat. Volgens hem waren er plantjes voor de vrouw bezorgd, maar waren die op de verkeerde plek neergezet. Ook deze vrouw liep met de man mee en liet haar deur open. Terwijl de twee wegliepen, glipte een handlanger de woning in. Hij had er alleen niet op gerekend dat de man des huizes nog binnen was. Die heeft de insluiper verjaagd. De gealarmeerde politie heeft meteen in de buurt gezocht naar de daders. Daarbij is niemand aangetroffen.

Fotograaf: Josh Walet