Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dader steekpartij in Italië opgepakt

13 juli 2011 - 17:55  •  reacties

Dader steekpartij in Italië opgepakt

Alphen aan den Rijn -

Tegen de Egyptische man liep sinds maart een internationaal opsporingsbevel. Hij werd al op 30 juni opgepakt. De politie maakte het nieuws woensdag aan het einde van de middag bekend.

Met behulp van de Europese politie kwam de recherche de man in Italië op het spoor. Daar gebruikte hij meerdere aliassen. Toch wist de Italiaanse politie de verdachte te traceren en aan te houden. Wanneer de man wordt overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten is nog niet bekend. De man wordt verdacht van poging tot moord.

 

Verdachte liet vrouw zwaargewond achter

Een 55-jarige Alphense werd maandagavond 31 januari neergestoken in haar woning en zwaargewond achtergelaten door de dader. Een glazenwasser trof haar de volgende ochtend aan. 'Als ik niet had aangebeld had de vrouw het waarschijnlijk niet overleefd', zegt glazenwasser Marco Stokkel.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze geopereerd. De vrouw kon op de bewuste maandagavond geen dokter bereiken, waardoor ze zwaargewond in haar huis bleef.

Fotograaf: Josh Walet