Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderlinge wedstrijd Wilskracht geslaagd evenement

30 juni 2014 - 16:11  •  André van Dam  •  reacties

Onderlinge wedstrijd Wilskracht geslaagd evenement

Alphen aan den Rijn -

Daarna was het de beurt aan de sportgroepen Turnen en Ritmische Gymnastiek. Deze wedstrijden werden tegelijkertijd afgewikkeld, in twee zaaldelen. De recreatieve groepen startten als eersten, en lieten vol trots hun oefeningen zien. Voor een groot aantal was dit de eerste wedstrijd-ervaring, en ook speelden er hier en daar wat zenuwen mee. Dat kwam mogelijk ook doordat de tribune inmiddels vol was gestroomd met enthousiaste toeschouwers.

Aan het begin van de middag stonden de selectie-groepen aan de start, ook hier een gelijktijdige wedstrijd Ritmische Gymnastiek en Turnen. Er werd volop strijd geleverd: veel van deze meiden hebben inmiddels een behoorlijke wedstrijdervaring en wilden ook vandaag goed presteren. De turnsters werkten een vierkamp af op brug, sprong, balk en vloer, de ritmische gymnastes lieten elk twee oefeningen zien, met keuze uit bal, lint, hoepel of knotsen.

Het tweede deel van de middag was ook gereserveerd voor Turnen, met nog een flink aantal recreatieve leden aan de start. Ook zij maakten er een mooie wedstrijd van, waarbij de waardering door het publiek regelmatig te horen was. Er was ook ruimte voor demonstraties: tussendoor lieten de Juniorengroep en de Seniorengroep Ritmische Gymnastiek hun oefeningen met hoepel, hoepel/bal en knotsen zien. De Turnsters lieten in twee demo's zien waartoe zij in staat zijn op de Airtrack. Gedurende de de dag was er ook gelegenheid te proeven van FreeRunnen, de jongste sport onder de Wilskracht-vlag.

Er wordt teruggekeken op een geslaagd evenement. Bouman: "Het is prachtig om zoveel leden bijeen te zien op één evenement. Een welgemeend Dank-jullie-wel! aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!"
 
Alle clubkampioenen van dit jaar
Turnen, recreatief, diverse categoriën
Yinthe Jansen, Fenna van Keeken, Naomi van Gorkum, Meike van Dalen, Femke van Dorp, Naomi de Vries en Jaira Boerenstam.

Turnen, selectie, diverse categoriën
Yara van Oosterom, Naomi Lai, Elisa Nierop, Noa Jacobus, Romy van de Velde en Li Yuan Wolf

Ritmische Gymnastiek, recreatief, diverse categoriën
Hannah Schoonderwaldt en Femke Barhorst

Ritmische Gymnastiek, selectie, diverse categoriën
Cecile Bouman, Vera Boekholt, Sarah Idrissi Sbai, Dorte Rotteveel, Suzanne van Dam en Melinda Özcan

Fotograaf: Josh Walet
RKSV Wilskracht.'
RKSV Wilskracht

Turnen, ritmisch gym, volleybal en conditietrainingen.