Nieuws

« Vorige - Volgende »

NK Crossminton derde jaar op rij bij Nieuwe Sloot

27 november 2015 - 08:49  •  reacties

NK Crossminton derde jaar op rij bij Nieuwe Sloot

Alphen aan den Rijn -

Crossminton is per 1 januari 2016 de officiële naam voor de sport die tot op heden bekend staat als speed badminton. Om de verwarring met badminton weg te nemen en de groeimogelijkheden van de sport te bevorderen is op internationaal niveau besloten de naam van de sport te veranderen in crossminton.

Alphen aan den Rijn wederom toneel van het NK
De NSBF, Nederlandse Speed Badminton Federatie, organiseert voor de vierde keer het NK Crossminton. Voor het derde jaar op rij zal het NK Crossminton plaatsvinden bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. De centrale ligging in het land maakt het de ideale uitvalsbasis voor veel spelers.

Het evenement past volgens manager Dave Kok perfect binnen de ideologie van Nieuwe Sloot. “Het NK Crossminton past perfect bij onze ambities om dé locatie voor het beoefenen van topracketsport te zijn. Hier bij Nieuwe Sloot traint de Nederlandse jeugdtop en er vinden regelmatig nationale en internationale racketlon-, tennis- en squashevenementen plaats. Met crossminton wordt ons aanbod aan racketsporten nóg veelzijdiger.”

Lokale toppers Ranzijn en Van Diemen ook in actie
Bij de dames zullen op het NK Crossminton twee toppers uit de regio hun respectievelijk eerste en tweede plaats in de PRO categorie bij de dames verdedigen. Lisanne Ranzijn (Alphen aan den Rijn) en Femke van Diemen (Zoeterwoude) komen voor het Nederlands team uit op internationale evenementen en dubbelen niet alleen met crossminton samen, maar staan ook vaak naast elkaar op de tennisbaan en het beachtennisveld.

De twee dames kennen elkaar door en door en zullen dan ook zeker favoriet zijn voor de prijzen. Ranzijn, de huidige nummer 13 op de wereldranglijst, trok vorig jaar in een spannende finale aan het langste eind tegen Van Diemen, momenteel de nummer 73. “Vorig jaar was ik 22 weken zwanger en viel de grote hoeveelheid wedstrijden op een dag mij toch wat zwaarder dan gedacht. Zeker met zo’n taaie finale tegen Femke, die elke wedsdtrijd beter wordt! Het liefst had ik die als eerste gespeeld, maar dat kan helaas niet met een finale. Nu ben ik topfit en ik heb nu al zin in een rematch!” aldus Lisanne Ranzijn.

Ook Nederlands kampioen worden?
Wil jij ook een poging wagen om Nederlands kampioen crossminton te worden? Schrijf je dan in via www.toernooi.nl of kijk op www.nsbf.nl. Hier vind je ook waar je eventueel vooraf nog kunt kennismaken met crossminton, als je optimaal voorbereid wilt meedoen. Inschrijving is mogelijk tot 13 december.

Fotograaf: Josh Walet
Tennisvereniging Nieuwe Sloot.'
Tennisvereniging Nieuwe Sloot

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is de thuisbasis van de vereniging.