Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen Alphense zeges in KNVB Beker

14 augustus 2012 - 23:21  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Voetbalclubs AVV Alphen, Alphia, Zwammerdam en Aarlanderveen speelden dinsdagavond hun eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen 2012-2013. Overwinningen werden er nog niet geboekt. Alphen en Zwammerdam speelden gelijk terwijl Alphia en Aarlanderveen onderuit gingen. ARC en Alphense Boys oefenden. Drie persoonlijke fouten van AVV Alphen-spelers bij balverlies betekenden drie tegentreffers. Berkel strafte de onscherpheid bij de degradant uit de tweedeklasser hard af. Alphen toonde op het eigen veld veerkracht en kwam in de laatste twintig minuten terug tot 3-3. Erwin van der Starre bracht de score vanaf elf meter terug tot 1-3. Diezelfde Van der Starre zorgde er met een mooie pass voor dat Nabil Benali 2-3 kon maken. Het slotakkoord was voor Gerald van der Klok: de gelijkmaker. Ook de vijfde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Alphia verloren. Na vier oefenduels was Zoetermeer in de KNVB Beker met 1-2 te sterk. Na een 0-2 ruststand scoorde Jeroen van Munsteren uit een strafschop Alphia's enige doelpunt. Vooral in de openingshelft voetbalde Alphia slap, ongeconcentreerd, 'uit de posities' en werd er weinig werklust getoond. De tweede helft was van betere kwaliteit, maar Alphia heeft volgens trainer Ted van berkel verdiend verloren. Heel erg dicht was Zwammerdam bij de eerste overwinning in de poulefase van de KNVB Beker. Ware het niet dat de 1-0 voorsprong tegen mede-derdeklasser NSV '46 een kwartier voor tijd uit handen werd gegegeven. En dat terwijl Damme een licht overwicht had. Nadat NSV in de eerste helft een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel kwam Zwammerdam op voorsprong. Casper Regtuijt werd door Maarten van Riessen in stelling gebracht en opende na dertig minuten voetballen de score. In een aantrekkelijke bekerwedstrijd tegen Altior wist Aarlanderveen dinsdag geen succes te behalen. Ondanks een 1-0 ruststand (doelpunt: Ronald de Rooy), kwam de formatie van Ronalds oudere broer Jan toch op achterstand tegen de Langeraarse club. Tom Egberts, Jelle Bader en Quinten Robertz brachten de 1-3 tussenstand op het scorebord. Het slotakkoord was voor Frank Pieterse: 2-3. Aarlanderveen was nog verre van compleet maar speelde met veel invallers verdienstelijk. Gelijkspel ARC en Alphense BoysARC en Alphense Boys waren de enige voetbalclubs die dinsdag nog geen bekerverplichtingen hadden. ARC speelde dinsdagavond vriendschappelijk tegen Xerxes/DZB. Yvar de Groot en Cristian Cabrera Ortega zetten ARC in de eerste helft op 2-0, maar na rust -waaronder via een penalty één minuut voor tijd- kwam Xerxes terug tot 2-2. Alphense Boys voetbalde met 1-1 gelijk tegen FC Breukelen. Brian Leons maakte Boys' enige goal in een oefenwedstrijd waarin opnieuw bleek dat Alphense Boys aanvallend nog niet op het niveau is waar trainer Dogan Corneille zijn manschappen wil hebben.

Fotograaf: Josh Walet