« Vorige - Volgende »

ARC al vroeg uitzichtloos bij Ajax

16 februari 2013 - 22:35  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

De amateurtak van de Amsterdamse club scoorde er in de eerste helft lustig op los. Binnen negen minuten kreeg ARC-goalie Tony van Ooi al twee tegenteffers te verwerken en halverwege stond de teller op 4-0. Doelpuntenmakers waren Kenneth Misaanso (2x), Laurens ten Heuvel en Dennis Kaars.

In de tweede helft deed Ajax het rustiger aan. Sergio Cameron zorgde voor de 5-0 einduitslag. Daardoor staat de Racing, die volgende week op bezoek gaat bij Bennekom, nog steviger op een degradatieplaats. Concurrent Huizen won wel en loopt drie punten uit op de ARC.

Belangrijke zege BSC '68
BSC '68 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de 3e klasse A. De club uit Benthuizen won met 2-3 van het Leidse Lugdunum. BSC '68 kwam in de eerste helft al snel op voorsprong via Lennart van den Berg. Na de gelijkmaker van Lugdunum gingen de clubs met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft kwam BSC '68 weer op voorsprong, wederom door een doelpunt van Van den Berg. Lugdunum had een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen met de bezoekers. Wouter Nieuwenkamp zorgde ervoor dat de drie punten mee gingen naar Benthuizen. Uit een vrije trap belandde de bal in de touwen: 2-3.

Zwammerdam bleek in dezelfde derde klasse kansloos in en tegen Oegstgeest. Na twintig minuten voetballen keek het team al tegen een 2-0 achterstand aan. Op slag van rust had Damme de ideale kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de bal weigerde het doel in te gaan. Een kwartier voor tijd besliste Oegstgeest de wedstrijd (3-0).

Aarlanderveen-LSVV '70 (4e Klasse A) werd afgelast. Floreant, Koudekerk, Alphia en Hazerswoudse Boys hadden geen competitieverplichtingen.

Fotograaf: Josh Walet