Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lisa vertelt... Terrasweek

12 maart 2015 - 12:56  •  Lisa Veldkamp  •  reacties

Lisa vertelt... Terrasweek

Alphen aan den Rijn -

Als je goed gaat opletten, heeft Alphen behoorlijk wat terassen, in verschillende soorten en maten. Op het Rijnplein heb je altijd wel een plekje, maar je kunt ook pech hebben en 'op de wind' zitten. Vervelend met deze temperaturen, maar je redding zodra het echt genadeloos heet wordt. Aan de Rijn zelf is natuurlijk een hoog goed, maar zitten die stoelen wel lekker? Hebben ze loungebanken, hoe is de borrelkaart en ook belangrijk, hebben ze parasollen als het echt te erg wordt?Allemaal overwegingen die van de week door mijn hoofd schoten terwijl ik door Alphen struinde, op zoek naar dé plek. En zoals een vriendin me laatst fijntjes herinnerde, niet iedereen kiest voor de Rijn.

Sommige prefereren schapen en kippen als uitzicht. Verbaasd keek ik haar aan en vroeg me af of ze nu al een zonnesteek had opgelopen. "Bij de Zegersloot natuurlijk! Zowel Amigo als de pannekoekboerderij hebben een superleuk terras." Ik werd verwijtend aangekeken. Ach natuurlijk, ik ren er notabene langs, wekelijks. Sterker nog, nu ik er over nadenk heeft onze golfbaan volgens mij ook wel een aardig terras wat openbaar beschikbaar is voor niet-golfers. En zo zijn er misschien wel meer verscholen pareltjes in Alphen waar men graag vertoeft als die gele krachtpatser zijn stralen laat schijnen. Dus, waar is het, die perfecte locatie?

Oke, je bent nu misschien nog aan het werk, maar met je hoofd zit je al op dat terras, laten we eerlijk zijn. En waar zie je jezelf dan zitten? Ergens in de Julianstraat of de Raadhuisstraat, het Rijnplein, het Zegersloot gebied? Waar oh waar is die allerbeste plek? Met veel zon, aardig personeel, een leuke kaart en voor een redelijke prijs. Wie komt er dan als beste uit de bus? Laat het me weten en ik ga het onmiddelijk uittesten!

Dus als je toch van die restaurantweek gaat genieten, kijk meteen even hoe het terras is!

Fotograaf: Josh Walet