Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hartekreet

24 april 2017 - 09:07  •  Gerda Bonninga  •  reacties

Hartekreet

Alphen aan den Rijn - Wij zouden heel graag in contact komen met vrijwilligers die "feeling" hebben met ouderen of mensen met een beperking. Vrijwilligers die af en toe een keer naar een zorginstelling gaan (of die er al heel veel komen) met een aantal geuren en smaken, een aantal foto's van vogels met vogelgeluiden. Het gaat vooral om onderwerpen die herinneringen oproepen en waarbij zintuigen geprikkeld worden. Al zou het maar 1x per maand één uurtje zijn. Natuur brengt en geeft de mensen rust en blijheid.

Deze week waren wij in het kader van de AH moestuinlessen ook in Woutershof te Alphen aan den Rijn, een dagopvang voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. We gingen daar met de cliënten aan het werk met geuren en smaken. Als je ziet hoeveel prikkels de cliënten ontvingen en hoeveel ideeën wij hun begeleiders hebben kunnen aanreiken, dan weet je waar je het voor doet. Maar ook de zorginstellingen als Oudshoorn, de Muzelaar en stichting Philadelphia hebben belangstelling voor deze natuuractiviteiten.

Wanneer je ons wilt helpen dan willen wij graag voorlichting geven, of een aantal onderwerpen/ideeën aanbieden. We hopen een aantal mensen bij elkaar te krijgen die een keer per kwartaal bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen. Je hoeft écht geen natuurgids te zijn. Belangrijker is dat je deze mensen begrijpt, dat je affiniteit met ze hebt en dat je liefde voor de natuur hebt.

Wij hebben jou als vrijwilliger heel hard nodig.

Gerda Bonninga
IVN

Fotograaf: Josh Walet