Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wereldstad Alphen: de week van Lidep (49)

9 december 2017 - 11:46  •  Dio Lidep  •  reacties

Wereldstad Alphen: de week van Lidep (49)

Alphen aan den Rijn - Goed werkHet begon vorig weekend al goed met de vondst van een verdacht pakketje op het NS-station. De gevonden telefoonoplader bleek gelukkig niet schadelijk te zijn. Toch kun je beter voorkomen dan genezen, zeg ik altijd maar. Prima optreden van de politie dus. Die hield een dag later een jongeman van 17 jaar aan wegens bedreiging met een vuurwapen. De 34-jarige vader werd vanwege zijn bemoeienis met de aanhouding ook meteen opgepakt. Wederom goed werk, wat mij betreft. Later in de week werd ook nog 300 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen en vernietigd. Als het aan mij ligt, wordt particulier vuurwerk trouwens gewoon verboden. Op oudejaarsavond met z’n allen naar de Zegerplas voor een fraaie vuurwerkshow is volgens mij een uitstekend alternatief.

Sportief en culinair
Op sportief gebied mogen de waterpolomannen van AZC Moscow zich opmaken voor de halve finale van de KNZB-beker. En nog meer sportnieuws: aanstaande donderdag staat de vijfde editie van de Alphense Bruggenrun op het programma. Dat lijkt me een leuk evenement waarbij ik zeker een kijkje ga nemen. Meelopen is met mijn slingerende zeebenen en versleten conditie naar mijn idee minder verstandig. Dat doe ik dus ook niet met de Santa Run, die een dag later in het Alphense centrum wordt gehouden. Het zou wel goed kunnen dat ik daar mijn neus even laat zien om de kerstsfeer op te snuiven. In de dagen daarna ben ik vast en zeker op het Thorbeckeplein te vinden bij Winter Culinair, waar ik serieus veel zin in heb. 

Nasleep
Voor de slachtoffers van het Ridderhofdrama duurt de nasleep in elk geval nog tot 27 maart 2018. Dan wordt uitspraak gedaan in het hoger beroep over de schuldvraag van de politie. Uiteindelijk draait het mijns inziens alleen maar om geld. En ik vraag me tegelijk af hoe hoog een schadevergoeding moet zijn om menselijk leed te compenseren. Daar kan toch geen bedrag tegenop? Afijn, de gedupeerden moeten dus nog even geduld hebben. Dat geldt niet voor Alphenaren die bang zijn dat hun straat wordt volgebouwd. Het leek er even op dat de Provincie alle bermen wilde bebouwen, maar dat werd twee dagen later direct genuanceerd. Maar goed ook, het leek me een onzalig plan om onze groene stad te verstenen. En om de buurten schoon te houden, gaat de gemeente Schone Buurt Coaches inzetten. Hopelijk blijft het grofvuil dan niet dagenlang naast containers liggen. Die nasleep van vervuilend gedrag is me echt een doorn in het oog. 

BOA’s en felicitaties
Wat ik behoorlijk opmerkelijk vond, was het bericht over de handboeien van de Alphense BOA’s. Getuige de commentaren blijkt niet iedereen er even gelukkig mee te zijn dat de bijzondere opsporingsambtenaren lastposten in de boeien mogen slaan. De definitie van ‘lastpost’ is dan ook uitermate subjectief. Wat de een normaal vindt, vindt de ander abnormaal. Daarom zou het handig kunnen zijn dat de gemeente duidelijke criteria vaststelt die aangeven wanneer het gebruik van handboeien door BOA’s gerechtvaardigd is. Daar is iedereen mee gediend en dat is ook het geval met het Alphens Magazine, dat dit jaar alweer de zesde uitgave beleeft. Ik heb me laten vertellen dat burgemeester Spies als scheidsrechter in de boksring op de cover prijkt en dat wethouder Gerard van As die kledij tijdens de preview lancering in het vernieuwde restaurant ‘s Molenaarsbrug betitelde als ‘bijzonder geschikt om drankjes in te serveren’. Onze burgermoeder was daar naar verluidt niet bij, anders had ze de eminence grise van de Alphense politiek ongetwijfeld van repliek gediend. Het magazine zelf ploft volgende week op duizenden Alphense deurmatten en ik feliciteer de initiatiefnemers alvast van harte met het resultaat. Tot slot gaan mijn felicitaties ook naar Tuijn Optiek & Juwelier, Thearent en Kasteel Metaal. Volgend jaar maakt de VOA op 16 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst bekend wie van de drie bedrijven zich Onderneming van het Jaar 2017 mag noemen. Dat worden nog spannende tijden voor de finalisten. Tot volgende week!

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: dio lidep