Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Azijnzeikers

9 februari 2018 - 19:54  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Azijnzeikers

Alphen aan den Rijn - Die bootraces zijn er door al dat gejank aangegaan. Jammer, want ik vond het altijd genieten. De buren hadden er ook geen moeite mee. De meeste mensen die er woonden niet. Het was nou ook weer niet zo dat er elk weekeinde bootraces waren op de Zegerplas. Dat gebeurde niet heel vaak. Meestal was het gezellig op de plas door de windsurfers en de kleine zeilbootjes van de beginnende zeilers. Wij lagen er in een rubberen opblaasboot tussen.

Tegenwoordig is Wet 'n Wild een enorm gezellige pleisterplaats aan de Zegerplas voor sportievelingen door de waterskibaan en voor Alphenaren die een rondje meer doen. In de zomer sterft het er van de kinderen, omdat Wet 'n Wild naast het strandje ligt.
De sneue bewoners van de Barnsteenstraat, die andere bewoners dus niet, hebben ook daarover te klagen. Eerst die gillende kinderen en daarna is er bij Wet 'n Wild in de zomer ook weleens een feestje. Niet tot ver in de kleine uurtjes en ook niet elk weekend. Meestal binnen of op het terras dat aan de andere kant van het gebouw ligt.

Op het evenemententerrein bij de dagcamping is twaalf keer per jaar een evenement. Verreweg de grootste is het Zomerspektakel en Lakeside is een goede tweede. Dat maakt lawaai. Ik kan soms van de live muziek meegenieten op mijn balkon bij de Herenhof, dus in de Barnsteenstraat kun je het ook horen. Is dat erg? Nee, niet als het bij twaalf keer per jaar blijft.
Bovendien is het lawaai beperkt tot een bepaalde tijd en een aantal vooraf vastgestelde decibellen. Dat zijn de normale decibellen die overal in het land gelden. Tenzij je goed doof bent, kun je dan nog steeds geluid horen.

Ik mag in de zomer graag zo af en toe bij Wet 'n Wild binnenwippen. Ik ga graag naar het Zomerspektakel. Met mij enige duizenden Alphenaren. Weegt het plezier van vele duizenden inwoners op tegen het ongenoegen van een handjevol notoire klagers? Soms wel. Maar meestal niet.
Het is gewoon zo dat de Zegerplas niet de achtertuin van inwoners van de Barnsteenstraat is. Dus, die azijnzeikers moeten eindelijk leren dat hier en overal ‘leven en laten leven' geldt. En anders gaan ze toch lekker ergens anders wonen? Achter het Weteringpark bijvoorbeeld of aan de Oude Rijn of in Burggooi.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper