Politiek

« Vorige - Volgende »

Tweede Kamerlid op de bres voor Alphense nachtapotheek

31 januari 2014 - 16:43  •  Harre van der Nat  •  reacties

Tweede Kamerlid op de bres voor Alphense nachtapotheek

Alphen aan den Rijn -

Van Gerven heeft minister Schippers deze week al vragen gesteld over de ophanden zijnde sluiting van de nachtapotheek. Hij ziet een landelijke trend van zorgverzekeraars die bezuinigen op de nachtelijke openingstijden en die bevalt allerminst.

Inmiddels heeft ook het college van Alphen aan den Rijn zich al uitgesproken tegen de bezuiniging op de nachtelijke openingsuren van de Apotheek. De verontwaardiging is groot over de aanstaande sluiting en wordt breed gedragen onder de bevolking.

"Zo'n 140.000 inwoners zullen als deze bezuiniging doorgaat verstoken worden van deze nachtelijke dienstverlening. Gaat u maar naar het LUMC te Leiden is het devies van de zorgverzekeraars. Je zal geen vervoer hebben of slecht ter been. Of alleenstaande ouder met een ziek kind thuis," aldus SP raadslid Harre van der Nat. "Is dit de dank voor al die ouderen die onze verzorgingsstaat hebben opgebouw? Ook van hen is dit besluit verwerpelijk."

De SP heeft een paracetamol gemaakt met een diameter van 1.80m. Henk van Gerven zal samen met Gerard Harmes als eerste zijn handtekening zetten op de paracetamol. Daarna zal de SP de aankomende week de wijk in gaan en inwoners vragen hun handtekening te zetten. Als afsluiting zal de bittere pil naar binnen worden gerold bij zorgverzekeraar Achmea.

Fotograaf: Josh Walet
DagNacht Apotheek.'
DagNacht Apotheek

Apotheek gevestigd in het ziekenhuis.