Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Verstandige keuze verlaagt zorgkosten

22 januari 2014 - 10:15  •  VVD  •  reacties

Verstandige keuze verlaagt zorgkosten

Alphen aan den Rijn - Vanaf februari sluit de DagNacht apotheek bij het ziekenhuis in Alphen om 23.00 uur haar deuren. De kosten van de nachtelijke openingstijden zijn te hoog; gemiddeld zes mensen per nacht kwamen in 2013 medicijnen halen.   Om er voor te zorgen dat mensen die in de nacht medicijnen nodig hebben niet naar de apotheek bij het LUMC hoeven te rijden, worden enkele maatregelen genomen. De Alphense huisartsen hebben in overleg met de apotheek en zorgverzekeraars besloten om de incidentele medicijnbehoefte in te vullen via de nabijgelegen huisartsenpost.

Bij monde van raadslid Toetie Vorenkamp laat de VVD-fractie weten blij te zijn met het initiatief van de huisartsen. “De VVD vindt het positief dat de huisartsen in Alphen aan den Rijn de kortere openingstijden van de nachtapotheek zelf opvangen en zo meehelpen met de kostenbesparingen in de zorg.”

De verandering in de medicijnvoorziening is voor de lokale SP aanleiding om vragen aan het college te stellen. Wat Vorenkamp betreft kan de Alphense samenleving zonder deze bangmakerij: ”Er is geen probleem, dus dan hoef je het ook niet te bedenken. Het goede nieuws moet zo snel mogelijk worden verspreid om de patiënten te laten weten dat er geen probleem is. Dit soort stemmingmakerij zorgt voor onnodige onrust in onze gemeente.”

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd, dagnachtapotheek, nachtapotheek
DagNacht Apotheek.'
DagNacht Apotheek

Apotheek gevestigd in het ziekenhuis.

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD