Politiek

« Vorige - Volgende »

1,5 miljoen euro extra naar MFA in Zwammerdam

11 juni 2019 - 17:52  •  reacties

1,5 miljoen euro extra naar MFA in Zwammerdam

Alphen aan den Rijn - Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan het dorpshuis, de dorpsschool, de kinderopvang en de brandweerkazerne van Zwammerdam. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande kantine van de voetbalvereniging aan de Spoorlaan. Het is de bedoeling dat na de zomer wordt aanbesteed en dat het multifunctionele gebouw eind 2021 in gebruik kan worden genomen.

Door de verhuizing van de school ontstaat in de dorpskern een inbreilocatie voor woningen. Daarnaast heeft de voetbalvereniging ruimte over, zij wil een van de velden afstoten. Ook hierop is woningbouw mogelijk. Tot slot is de gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek met Ipse de Bruggen over de leegstaande dienstwoningen aan de Spoorlaan. Door woningbouw op het voetbalveld en aan de Spoorlaan staat het nieuwe multifunctionele dorpshuis straks in een wijkje.

Wethouder Kees van Velzen legt uit dat dit project veel duurder uitvalt dan begroot, maar dat het nog altijd aanzienlijk goedkoper is dan nieuwbouw voor de afzonderlijke gebruikers. "Als alles apart wordt gebouwd, kost dat ongeveer 1 miljoen euro meer dan nu."
De meerkosten zijn de sterk gestegen bouwkosten. Voor het duurzaam maken van het pand is al eerder een extra bijdrage van de gemeenteraad gevraagd. In totaal kost het project 6,1 miljoen euro.

Fotograaf: Alphens EV