Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tóch nog geen nieuwe plek voor de oliebollenkraam

23 februari 2015 - 15:50  •  reacties

Tóch nog geen nieuwe plek voor de oliebollenkraam

Alphen aan den Rijn -

Het college van burgemeester en wethouders in Alphen aan den Rijn wil niet meer dat er naast de Alphensebrug een kraam komt te staan. Drie maanden per jaar staat daar Van der Weerdt met zijn Hollandse gebakkraam, in de resterende maanden heeft De Haringprins daar zijn stek. "We willen het zicht op de Oude Rijn vrij maken. Aan beide kanten van de brug moet men naar de boulevard kunnen kijken. Hoe we dat gaan inrichten moeten we nog bekijken. Bijvoorbeeld een leuke bank", aldus wethouder Gerard van As.

"De heer Van der Weerdt heeft met een aantal ambtenaren naar locaties in het centrum gekeken en die heeft hij allemaal afgewezen. Er zijn misschien nog één of twee alternatieven, maar er zal toch echt een knoop moeten worden doorgehakt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat meneer Van der Weerdt alles afwijst en dat we niet tot een plek kunnen komen", vindt Van As. Raadslid Ank de Groot (RijnGouweLokaal): "Die man kan zometeen nergens met zijn oliebollenkraam terecht, terwijl we praten over drie maanden per jaar in een seizoen dat een oliebollenkraam best in het stadsgezicht thuis hoort."

Haringkar naar bibliotheek
Voor De Haringprins is ook een nieuwe plek gezocht. Hij komt bij de tijdelijke vestiging van de bibliotheek op het Aarplein te staan. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Kees Dissel van de Alphensebrug naar het pleintje naast de City Bazaar en modezaak Sebastian zou verkassen.

"Er is gekeken of het op die plek kon. Vanuit de kant van de Adventskerk zijn er behoorlijke bezwaren gekomen. We zijn gaan zoeken naar een andere oplossing", aldus Van As. Daar is De Haringprins mee akkoord gegaan.

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..