Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Standplaats bij de Alphense Brug

29 mei 2015 - 10:01  •  Wil Verschuur  •  reacties

Standplaats bij de Alphense Brug

Alphen aan den Rijn -

Afgelopen week werd ik wederom benaderd door de heer Van der Weerdt. Tot mijn verbazing en schaamte heeft deze meneer niets meer gehoord van de wethouder en wacht hij nog steeds op de toewijzing van een geschikte standplaats voor zijn oliebollenkraam.

Via een initiatiefvoorstel in 2004 is de standplaats bij de Alphense brug, Raadsbreed vastgesteld. Dit kunt u niet met een pennenstreek van de kaart vegen. Daarbij heeft meneer Van der Weerdt zeer recent, ruim 1900 handtekeningen van burgers in Alphen aan den Rijn, spontaan binnen gehaald  om deze standplaats te handhaven en aangeboden aan Burgemeester Spies.

U kunt dit zomaar niet naast u neerleggen en volledig negeren.

De standplaats was in gebruik voor de viskraam van de heer Dissel en de oliebollenkraam van dhr. Van der Weerdt. Voor dhr. Dissel is inmiddels een vervangende plek gevonden, maar dhr. Van der Weerdt weet nog altijd niet waar hij aan toe is. Er is een plek aangeboden op het Aarplein, maar afgewezen door de marktmeester.

Meneer maakt maximaal 9 tot 10 weken, (van eind oktober tot januari) gebruik van deze standplaats. Over deze standplaats heeft de Raad nog niet besloten, dus vindt Beter Alphen, dat dhr. Van der Weerdt nog zeker dit jaar recht heeft op de standplaats bij de Alphense brug.

Het argument wat wordt aangedragen is; "Het uitzicht op de Rijn valt weg." Ik kan u verzekeren dat in die donkere perioden er weinig te zien valt op de Rijn. 

Trouwens, u wilde de oliebollenkraam wel op het Rijnplein, voor het Theater Castellum  en....... ook voor de Rijn plaatsen. Daar zet Beter Alphen terecht vraagtekens bij.

Mijn vragen zijn:

Punt 1...Wanneer gaat de wethouder zich weer eens inzetten voor een hardwerkende burger, die al jaren tot volle tevredenheid van de Alphenaren zijn oliebollen bakt en verkoopt.

Punt 2...Vindt u het eerlijk dat Dhr van der Weerdt nog altijd niet weet wat de plannen zijn.

Punt 3...Weet U dat de tijd dringt, want eind volgende maand  begint het reces en daarna zitten we al in september.

Punt 4...Begrijpt U dat er nodig spijkers met koppen moeten worden geslagen, want de tijd voor een aanvaardbare oplossing is bijna om.

Punt 5...U vindt het toch ook logisch dat Mijnheer van der Weerdt eindelijk wil weten waar hij aan toe is, het is broodwinning en geen hobby.

Wil Verschuur

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij