Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dichtbij.nl regio Alphen aan den Rijn houdt er mee op

23 november 2015 - 19:10  •  reacties

Dichtbij.nl regio Alphen aan den Rijn houdt er mee op

Alphen aan den Rijn -

In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel verder. Aanleiding voor deze ingreep is de strategische keuze van Holland Media Combinatie om samen met TMG nieuwe hyperlokale initiatieven te ontplooien onder sterke hoofdmerken. Daarnaast dragen de resultaten van Dichtbij onvoldoende bij aan de winst. In totaal zullen naar verwachting circa 40 arbeidsplaatsen verdwijnen. 

Dichtbij.nl is niet de enige aanbieder van lokaal nieuws, die onder grote druk staat. Al eerder stopte TMG met de lokale krant en website Alphen.CC. Vorige maand werd bekend dat ook Studio Alphen op de rand van de afgrond balanceert en opnieuw een noodkrediet van 35.000 euro van de gemeente nodig heeft om te overleven. Ook in andere gemeenten en regio's blijkt het volgens het onderzoeksinstituut Persinnovatie vaak moeizaam te gaan. 

Alphens.nl lijkt daarmee één van weinige lokale sites te zijn, die een winstgevende exploitatie kent en een vaste positie in de samenleving heeft weten te veroveren. De strategie om informatie te delen met en van andere sites zoals het VVV, winkeliersverenigingen, horecaondernemingen, sportclubs en andere uitgevers is een juiste gebleken.

Lees ook 'Stekker gaat eruit bij regionale nieuwssite Dichtbij.nl'

Fotograaf: Josh Walet