Nieuws

« Vorige - Volgende »

Het Kruispunt op 28 november feestelijk heropend!

23 november 2015 - 22:19  •  Het Kruispunt  •  reacties

Het Kruispunt op 28 november feestelijk heropend!

Alphen aan den Rijn - In 2008 heeft de gemeente van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Alphen aan den Rijn het kerkgebouw aan de van Nesstraat aangekocht. Het was al jaren een wens van de gemeente om vanuit een vast gebouw verschillende activiteiten te ondernemen. Naast de zondagse samenkomsten ook voor activiteiten gedurende de week. “We zijn een open gemeente en we zijn graag betrokken bij onze buren in de Zeeheldenbuurt” aldus Henk Immerzeel. Als bestuurslid heeft hij gezien hoe de gemeente in de afgelopen jaren een plek in de Zeeheldenbuurt heeft gekregen.

Dat de wijk betrokken is bij de verbouwing blijkt tijdens een succesvolle veiling die afgelopen maart in het Kruispunt gehouden is. Bijna alle ondernemers in de van Nesstraat stelden belangeloos een kavel voor de veiling beschikbaar. Gedurende het jaar worden samen met buurtbewoners veel activiteiten georganiseerd.  Bijvoorbeeld de koffieochtenden die op iedere tweede donderdag van de maand worden gehouden en de jaarlijkse burendag. Dominee Klaas van den Geest is blij met deze activiteiten. “Niet de buurt moet de kerk in, maar de kerk de buurt in” is een van zijn gevleugelde uitspraken.

Omdat het Kruispunt voor verschillende activiteiten en door diverse doelgroepen gebruikt wordt is het multifunctioneel ingericht. In het gebouw is bijvoorbeeld een kinderopvang gerealiseerd en de grote zaal is te gebruiken voor de samenkomsten maar ook voor concerten en debatten.  Geert Jonker zegt hier als projectleider over: “Bij het ontwerp van de zaal hebben we er bewust voor gekozen om deze multifunctioneel en met een uitstekende audiovisuele ondersteuning in te richten, zodat de zaal ook door andere geïnteresseerden gebruikt kan worden”. Met een tweetal uitverkochte concerten is de zaal al tijdens de verbouwing getest en de reacties waren erg positief.

Het gebouw bestaat dit jaar 50 jaar en de nieuwe gebruikers van dit gebouw maken van het Kruispunt een plek waar Alphenaren van alle leeftijden en achtergronden alle dagen van de week welkom zijn. Iedereen is daarom welkom om op 28 november de kerk te komen bekijken en de feestelijke opening mee te vieren. Naast de officiële opening zijn er deze middag activiteiten voor alle aanwezigen, van kinderen tot volwassenen. 

Het hoofdprogramma is als volgt:

14.30 uur: Start festiviteiten15.30 uur: Spetterende officiële openingAansluitend: Feestelijk borrel met live muziek

 

Fotograaf: Josh Walet