Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaar Toob Alers gaat de televisiewereld in

30 augustus 2016 - 21:40  •  reacties

Alphenaar Toob Alers gaat de televisiewereld in

Alphen aan den Rijn - Studio Alphen, dat al jaren met financiële problemen kampt, heeft van het college van B&W groen licht gekregen voor een nieuwe constructie. Op voorwaarde dat de omroep een commerciele partner zou vinden, gaat de gemeenteraad waarschijnlijk op advies van het college van B&W akkoord met een jaarlijkse extra subsidie van 65.000 euro boven op de bestaande 60.000 euro en de al aanwezige reklameinkomsten. 

In een voorlopige overeenkomst gaat Studio Alphen samenwerken met een nieuw opgericht vennootschap onder firma, Groene Hart Media Producties, waarin Toob Alers / Buro Toob partner is. De planning is dat er 75.000 euro van de subsidie naar het nieuwe bedrijf gaat en dat rest bij de omroep blijft om de bestaande kosten verbonden aan ondermeer een beroepskracht, apparatuur en huisvesting te dekken.

Wat de nieuwe firma voor de 75.000 euro terug levert is niet duidelijk, ondanks dat daar wel door de gemeenteraad op was aangedrongen. De producties die door de vrijwilligers worden gemaakt worden eigendom van Groene Hart Media Producties in tegenstelling tot wat beweerd werd door Studio Alphen. Het bedrijf krijgt ook de rechten om reclame te verkopen. Wel wordt een exploitatiegarantie gegeven aan Studio Alphen, maar alleen als de gemeente subsidie geeft ter grootte van datzelfde garantiebedrag. 

De andere partners zijn het Nieuwkoopse internetbedrijf Refresh Media en Traiectum, een kleine holding van voormalig voorzitter van het Alphense CDA, Hans Disch, tegenwoordig ook woonachtig in Nieuwkoop en bekend met lokale omroepen.

Als vennoot in Groene Hart Media Producties gaat Toob Alers de glamourwereld van de TV betreden.  

Fotograaf: Josh Walet
Toob Alers.'
Toob Alers