Nieuws

« Vorige - Volgende »

Betaalbaar glasvezel op Alphense bedrijventerreinen

22 maart 2017 - 12:13  •  reacties

Betaalbaar glasvezel op Alphense bedrijventerreinen

Alphen aan den Rijn - Het is de eerste mogelijkheid voor bedrijven om van een open glasvezelverbinding gebruik te maken, waardoor zij vrij zijn in hun keuze uit providers en beschikbare diensten, zoals internet, cloudcomputing en security. Het bedrijventerrein Molenwetering krijgt als eerste een glasvezelverbinding van Alphen on Fiber. Daarna volgen andere bedrijventerreinen in de gemeente. 

Meer concurrentie
Als het gaat om breedband zijn Alphense bedrijven momenteel afhankelijk van één provider op één netwerk, zoals KPN of Ziggo. "Omdat deze providers alleen hun eigen diensten op een gesloten netwerk leveren, kunnen klanten niet anders dan hun diensten afnemen, ook als het gaat om aanvullende diensten waar je helemaal niet om gevraagd hebt", vertelt Gert-Jan Woudsma, oprichter van Alphen on Fiber. "Daardoor is de concurrentie beperkt en zijn de kosten voor snel internet hoog. Alphen on Fiber biedt daarentegen uitsluitend een open glasvezelverbinding en geeft bedrijven daarmee de vrijheid om zelf een provider te kiezen voor hun internet, clouddiensten, security enzovoorts. Zo kan elk bedrijf straks een voordelig pakket kiezen." 

Support van grote partijen
Gemeente Alphen aan den Rijn, EDBA en de VOA zijn voorstanders van de open en betaalbare glasvezelverbinding. VOA-bestuurslid Diederik Oosting: "Snel internet is van onschatbare waarde voor de (lokale) economie, maar in Alphen is het voor ondernemers nog onaantrekkelijk om daar in te investeren. Alphen on Fiber brengt daar verandering in. Het is een mooi initiatief voor en door Alphense ondernemers en dat supporten wij. Met glasvezel zijn ondernemers klaar voor de toekomst! Op 6 april organiseert de VOA een borrel als aftrap van Alphen on Fiber."

Snel van start
In april start Alphen on Fiber met de eerste verbindingen op het bedrijventerrein Molenwetering, in samenwerking met het Alphense Van der Werff Infra dat het graafwerk verzorgt. Naar verwachting is dit onderdeel in juli afgerond. Daarna is Rijnhaven aan de beurt, gevolgd door Hoorn en Heimanswetering.

Het plan is om na deze bedrijventerreinen ook de overige terreinen binnen de gemeente te voorzien van het Alphen on Fiber-netwerk, zoals de Schans en de terreinen in Boskoop en Benthuizen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: glasvezel, voa