Nieuws

« Vorige - Volgende »

Fusie tussen wonenCentraal en Trifolium nu officieel

22 maart 2017 - 10:34  •  wonenCentraal  •  reacties

Fusie tussen wonenCentraal en Trifolium nu officieel

Alphen aan den Rijn - Per 1 april gaan Trifolium en wonenCentraal samen verder als Woonforte. De nieuwe corporatie heeft bijna 11.000 woningen en ruim honderd medewerkers.

Vorig jaar gaven de huurdersorganisaties SAVAH en Albanianae en de gemeente Alphen aan de Rijn al hun positieve reacties. Daarna volgde toestemming van de minister van Wonen en Rijksdienst.

Voordeel
Twee jaar geleden hebben de beide corporaties Rik Koolma laten onderzoeken of een fusie voordeel oplevert. Hij voorspelde van wel. En dat blijkt zo te zijn. Zo is er straks meer financiële slagkracht waardoor Woonforte meer kan investeren in nieuwbouw, renovaties en energiebesparende maatregelen, bij een gematigde huurprijsontwikkeling.

Service huurders
Huurders merken in de dienstverlening weinig van de fusie. Beide kantoren blijven open en houden dezelfde openingstijden. Wel kunnen huurders uit Boskoop binnenkort ook hun zaken 24/7 regelen met de corporatie via MijnWoonforte. De nieuwe corporatie wil de klanttevredenheid nog wel verder verbeteren.

Gesloten
Om alles in orde te maken voor de nieuwe werkorganisatie zijn de kantoren gesloten van donderdag 30 maart 12.30 uur tot en met maandag 3 april 11.00 uur. 

Foto: Ondertekening van notariële akte door Aad van der Reijken (links) en Rob Donninger. 

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.