Nieuws

« Vorige - Volgende »

Facelift en energiebesparende maatregelen voor 199 woningen

14 maart 2019 - 16:28  •  reacties

Facelift en energiebesparende maatregelen voor 199 woningen

Alphen aan den Rijn - Woonforte investeert in een groot aantal energiebesparende maatregelen. Daarbij krijgen de woningen nieuwe, geïsoleerde gevels, waardoor ze er straks veel mooier gaan uitzien. De uitvoering start in juni van dit jaar.

De keuze voor energiebesparing staat voorop. De corporatie laat bij de woningen (gebouwd in 1976) een combinatie van zes energiemaatregelen uitvoeren. Hiermee gaat het energielabel van de woningen van label D naar minimaal A+. Woonforte kiest ervoor om hiermee de woonlasten voor de huurders te verlagen.

Woonforte investeert ruim € 100.000 per woning, en in totaal meer dan 20 miljoen euro. De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg zijn verdeeld in drie soorten: 6 rolstoelgeschikte woningen (eenlaags woning), 79 tweelaags woningen en 114 drielaags woningen.

Volledige isolatie van de woningen
De woningen krijgen zowel dak- als vloerisolatie en er komen nieuwe kunststof kozijnen met daarin goed geïsoleerd glas. De woningen krijgen ook nieuwe, volledig geïsoleerde voor-, zij- en achtergevels. Deze prefab gevels, met daarin de kozijnen en de deuren, komen direct kant-en-klaar van de fabriek. 

Mechanische ventilatie met warmte-terugwin-installatie
In alle woningen komt een warmte-terugwin-installatie, waarmee de warmte van de woning wordt hergebruikt. Ook zo besparen de bewoners energie en dus geld. Een goede ventilatie en voldoende toevoer van frisse, zuurstofrijke buitenlucht is van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Op elke woning 14 zonnepanelen
Op het dak komen 14 zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen gaat direct naar de huurder zelf. Gemiddeld een derde van de energierekening bestaat uit kosten voor elektriciteit. Met de opbrengst van deze zonnepanelen gaan huurders hierop flink besparen.

Foto: Bloemen Architecten

Fotograaf: Woonforte