Nieuws

« Vorige - Volgende »

Start verduurzamen van eerste woningen Akkerwinde

27 mei 2019 - 10:37  •  reacties

Start verduurzamen van eerste woningen Akkerwinde

Alphen aan den Rijn - In opdracht van de corporatie start Willems Vastgoedonderhoud met de voorbereidingen bij het eerste woningblok. Over drie weken begint de aannemer met de steigers opbouwen en gaat de aannemer ook aan de slag in de woningen zelf.

Energiebesparende maatregelen
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom investeert de corporatie hier veel in energiebesparende maatregelen. De huurwoningen in de Akkerwinde en Boterbloemweg krijgen vloer- en dakisolatie, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met nieuwe kozijnen en triple glas en mechanische ventilatie met warmteterugwin-installatie. Ook plaatst Woonforte gratis 14 zonnepanelen op elk van de daken. Daarmee krijgen de bewoners een gegarandeerd lagere elektrarekening.

Lagere woonlasten
De maatregelen geven meer comfort, een veiliger en gezonder binnenklimaat en minder energiekosten. Na de renovatie hebben de woningen energielabel A++. Met deze zeer energiezuinige woningen kunnen de bewoners dus flink besparen op de energiekosten.

Als de uitvoering volgens planning loopt, zijn de laatste woningen in mei 2020 aan de beurt.

Fotograaf: Woonforte
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.