Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bewoners Laan der Continenten boos om extra kosten parkeren

22 mei 2019 - 09:12  •  reacties

Bewoners Laan der Continenten boos om extra kosten parkeren

Alphen aan den Rijn - Sinds kort wonen de nieuwe bewoners in het complex aan de Laan der Continenten. Het gaat om jongeren onder de 23 jaar en alleenstaande ouders. "Woonforte gaat 50 euro per maand vragen om de auto te kunnen parkeren en bovendien gaat het nog drie maanden duren voordat er een WiFi aansluiting kan komen. Van der Zwan vastgoed was vergeten om de aansluiting daar voor aan te leggen. Ook moeten we betalen per wasbeurt", schrijft een bewoner aan Alphens.nl. Volgens de bewoner kwam deze informatie pas aan het licht toen de contracten al waren getekend. Zij is bang dat alleenstaande ouders het parkeren niet kunnen betalen omdat het te duur wordt. 

Woonforte geeft aan dat het parkeren inderdaad duur is. "Helaas moeten alle ontwikkelaars, dus Van der Zwan (en daarmee Woonforte als koper van het pand ook), parkeerplaatsen maken en kopen bij nieuwbouw en transformatie van kantoren naar woningen. Dat is het parkeerbeleid van de gemeente, ook voor sociale huurappartementen. Dat kost veel geld. Wij moeten deze kosten doorberekenen aan de huurders en dan nog zijn deze niet kostendekkend", aldus een woordvoerder van Woonforte. 

Als antwoord op de vraag van het betalen per wasbeurt geeft Woonforte aan dat dit normaal is in dit soort complexen en studentenhuizen. De kosten voor het betalen per wasbeurt zijn inclusief gebruik van water, elektra, machine, onderhoud etc.

"Dat de bekabeling per ongeluk niet in aangelegd is natuurlijk heel vervelend voor de bewoners. Het wachten is nu op beschikbare capaciteit bij Reggefibre om alsnog de bekabeling aan te brengen. Voor vragen hiervoor kunnen huurders zich wenden tot Van der Zwan, dat is momenteel nog hun verhuurder", laat Woonforte weten. Per 1 juni is Woonforte eigenaar en verhuurder van de woningen van het pand. 

Fotograaf: Woonforte