Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Duurzame Tuin: de gemeente helpt een handje

1 mei 2019 - 09:16  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Groene Duurzame Tuin: de gemeente helpt een handje

Alphen aan den Rijn - Tegels warmen ook flink op door de zon, waardoor het in de stad warmer is dan in buitengebieden. Planten zorgen ook voor een gezonde luchtkwaliteit en bevorderen biodiversiteit, belangrijk voor bijen en vlinders die hierop afkomen en daarmee onze voedselvoorziening waarborgen.

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert dit voorjaar de Duurzame Groene Tuin straatactie, waarbij inwoners samen met de gemeente hun voortuin kunnen vergroenen. De actie start bij een inwoner, die samen met enkele enthousiaste buren de handen uit de mouwen wil steken. Zij kunnen zich aanmelden bij de gemeente voor de straatactie. Vervolgens helpt de gemeente bij het maken van een plan en geeft advies over het vervangen van tegels door planten. Mensen die het juiste tuingereedschap niet in huis hebben, kunnen dit lenen. Ook neemt de gemeente al een aantal plantjes mee om een start te maken. Naast een bijdrage aan gezonde luchtkwaliteit en biodiversiteit, draagt een groene omgeving ook bij aan ontspanning en rust.

De Duurzame Groene Tuin straatactie wordt georganiseerd naar aanleiding van de landelijke ‘Operatie Steenbreek’ die zich richt op het ontstenen en vergroenen van stedelijk gebied. Het verduurzamen van een voortuin is al mogelijk door vijf tegels te vervangen voor planten, bomen of struiken. Inwoners die mee willen doen aan de Duurzame Groene Tuinactie kunnen zich samen met minimaal twee andere buren uit de straat aanmelden via alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn