Politiek

« Vorige - Volgende »

Actieprogramma duurzaamheid op de goede weg

13 februari 2019 - 14:18  •  reacties

Actieprogramma duurzaamheid op de goede weg

Alphen aan den Rijn - In 2018 is de gemeente Alphen aan den Rijn voortvarend aan de slag gegaan met de uitvoering van het Actieprogramma Duurzaamheid. Sterker nog: er is een versnelling in gang gezet ten opzichte van voorgaande jaren.Wethouder Maat (GroenLinks) is trots op een aantal successen: oprichting coöperatie Zon op Alphen, start Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen, Energieadvies aan huis, stadslandbouwprojecten en gemakkelijk duurzaam reizen.Naast deze projecten wil de gemeente ook het goede voorbeeld geven in de eigen organisatie, bij samenwerking in de regio en bij samenwerking met het bedrijfsleven.

In het Actieprogramma staan concrete acties voor inwoners en bedrijfsleven. Het gaat dan onder meer om de vijf door Maat benoemde successen.
In 2018 is het Openbaar Vervoer verbeterd. Ook is de elektrische TOM-mobiel geïntroduceerd. Dit blijkt een succesvol project te zijn met 1350 ritten in 2018.
De stadslandbouw wordt concreet met het project Eetbaar Alphen, waarbij in wijk of buurt door bewoners een moestuin kan worden aangelegd.
Energieadvies aan huis wordt gegeven door scholieren (tips) en door vrijwilligers (technische adviezen).
Het nieuwe Kennis- en informatiecentrum is gevestigd in de bibliotheek aan het Aarplein. Het centrum is er zowel voor inwoners, als voor organisaties en bedrijfsleven.
Zon op Alphen is een ongekend succes. De certificaten voor Golfclub Zeegersloot en Rijnvicus zijn uitgegeven. Desondanks kunnen inwoners zich gewoon aanmelden, want er wordt gewerkt aan nog meer daken met zonnepanelen.

Fotograaf: Alphens EV