Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

18 maart 2019 - 10:36  •  reacties

Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

Alphen aan den Rijn - Er wordt in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek van alles georganiseerd rondom het thema.

Ladies Night en bakwedstrijd
Op donderdagavond 28 maart staat de Bibliotheek Alphen vol met leuke kramen en kunnen de aanwezigen meedoen aan creatieve, sportieve en ontspannende workshops speciaal voor vrouwen. Tijdens deze avond vindt ook de bakwedstrijd Heel de Bieb Bakt plaatst. De winnaar wordt gekozen door een echte vakjury bestaande uit Corrie Wagenaar en Ella van Haeringen. Corrie was vorig jaar nog deelneemster aan Heel Holland Bakt. En Ella van Ella Bakt kennen veel mensen door haar bijzondere bakkerij in Boskoop.

Lezing over Kunst en Moederschap
Op maandagavond 25 maart vertelt Sophie Oosterwijk in de Bibliotheek Boskoop over ‘De kunst van het Moederschap in de Gouden Eeuw’ Tijdens de introductielezing komen verschillende schilderijen uit de Gouden Eeuw aan bod waarin moeder en kind de hoofdrol spelen. Voor iedereen die meer wil weten en wat dieper op de stof wil ingaan volgen er nog drie lezingen naar de introductielezing.

Creatief schrijven met Rita Snoek
In de Bibliotheken Zoeterwoude-Dorp (25 maart), Roelofarendsveen (26 maart) en Ter Aar (29 maart) geeft Rita Snoek de workshop Creatief Schrijven. Deelnemers leren, aan de hand van korte opdrachten, schrijven wat er in hen opkomt.

Lezing Meester Mark
Op vrijdagavond 29 maart komen er in de Bibliotheek Nieuwkoop mutsenmoeders, fluormoeders en andere ouders die stiekem de school runnen, voorbij tijdens de lezing van schrijver en journalist Mark van der Werf.

In de agenda op de website van de Bibliotheek Rijn en Venen kunnen mensen zich inschrijven voor de diverse activiteiten.

Fotograaf: Alphens.nl