Nieuws

« Vorige - Volgende »

Avifauna verwelkomt 42ste vrijwilliger

2 februari 2013 - 12:21  •  Avifauna  •  reacties

Avifauna verwelkomt 42ste vrijwilliger

Alphen aan den Rijn -

De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de ideële doelstellingen van het vogelpark. Zo worden zij veelvuldig ingezet op het gebied van educatie. De vrijwilligers bemannen het informatiepunt 'De Kwetterkar', begeleiden activiteiten en geven rondleidingen. De Natuur- en Milieueducatie vrijwilligers zijn ook buiten de muren van het vogelpark actief. Zij geven lessen aan basisschoolkinderen op onder andere de kinderboerderij en in het Heemgebied.

Vrijwilliger in Vogelpark Avifauna word je niet zomaar. Voordat je als parkgids het welbekende rode jasje mag aantrekken, dient de vrijwilliger eerst een cursus te volgen en een examen af te leggen. Tijdens de cursus leren de vrijwilligers het park en de vogels kennen. De nieuwe groep heeft diverse zaterdagen in het park doorgebracht alvorens zij het certificaat in ontvangst konden nemen.

De eerste vrijwilligers begonnen al meer dan 20 jaar geleden bij het vogelpark. Sinds die tijd is er veel veranderd. Er is meer vraag naar educatieve activiteiten, waardoor de vrijwilligersgroep de laatste jaren steeds gegroeid is.

Fotograaf: Josh Walet