Nieuws

« Vorige - Volgende »

Grote belangstelling voor woningen Bonifaciusschool

15 juni 2017 - 13:48  •  reacties

Grote belangstelling voor woningen Bonifaciusschool

Alphen aan den Rijn - Het college van burgemeester en wethouders besloot in 2015 tot de herontwikkeling van de monumentale Bonifaciusschool in Alphen aan den Rijn. In het historische gebouw worden veertien appartementen gebouwd; vijf woningen op de begane grond, vijf op de eerste verdieping en vier op de bovenste verdieping.

"Al vanaf het begin is er ontzettend veel belangstelling voor de woningen in de voormalige school", vertelt Joke de Bruin van Holland West. "In totaal hebben 160 geïnteresseerden zich ingeschreven voor de appartementen, waaruit acht verkopen zijn gerealiseerd. De overige woningen komen vandaag op Funda te staan." Dat er veel belangstelling is voor de woningen komt niet als een verrassing. "Stiekem hadden we dat wel verwacht, het is ook zo'n gaaf project! Dit is echt een unieke kans om hier te kunnen wonen", aldus De Bruin.

Bij de herontwikkeling worden veel monumentale details behouden. De Bruin: "Sterker nog, het pand wordt wat mij betreft weer in ere hersteld. Zo krijgen de monumentale toegangen een opknapbeurt en komt aan de voorzijde van het pand nieuwe monumentale beglazing. Ook kijk je in de lofts op de bovenverdieping zo tegen de balken aan, die bij de realisatie van de appartementen behouden blijven."

Bekijk hier nog meer impressies

Fotograaf: Josh Walet