Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen is opnieuw het decor van een speelfilm

25 juli 2015 - 16:25  •  reacties

Alphen is opnieuw het decor van een speelfilm

Alphen aan den Rijn -

"De film gaat over een vriendschap die dieper gaat dan racisme, dan klassenscheiding. Het is iets echts, iets puurs. Ik denk dat ik dat graag wil laten zien in de film. Zeker in een maatschappij waarin alles wat je in het nieuws ziet geweld is en elkaar wantrouwen’, vertelt regisseur Vincent Plu. ‘Ik denk dat de vriendschap tussen Peter en Ali iets positiefs kan brengen in deze maatschappij. Dat we dat in onze film naar voren willen brengen."

Ali is een straatschoffie die alleen maar bezig is met graffiti spuiten op muren. Peter, de andere hoofdpersoon, is een gerenommeerd theatermaker. ‘Als Ali wegrent voor de politie, vangt Peter hem op. Hij besluit Ali te casten in zijn nieuwe theaterstuk en geeft hem de hoofdrol’, vervolgt Plu. De film wordt gemaakt door de Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool van Utrecht en enkele vakmensen uit de filmwereld.

De première van Baardbroeders is medio september in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het is alweer de tweede keer dit jaar dat Alphen het decor is van een speelfilm. Ook de nieuwe Bassie & Adriaan-film is gedeeltelijk in Alphen opgenomen. In Zwammerdam werd enkele maanden geleden een nieuwe televisiecommercial van de VriendenLoterij opgenomen.

Fotograaf: Josh Walet